Powered By Blogger

уторак, 2. јануар 2018.

Sajtos karácsonyfa (Božićna jelka sa sirom)

Hozzávalok:

  • 500 g liszt
  • 2 tojás
  • 50 g sertészsir
  • 1 friss élesztő
  • 3 dcl tej
  • csipet
  • 3 kanál cukor
  • kedvenc sajt felkockázva (cheddar, trapista, ...)
  • szezámmag, keménymag, só a megszoráshoz
  • 1 tojás a megkenyéshez



A kézmeleg tejet a cukorral elkeverem, majd hozzáadom az élesztőt. Meleg helyen hagyom felfutni. A lisztet, sót, sertészsirt, tojásokat egy tálba helyezem. A felfuttatott élesztőt a liszthez adagolom és egynemű tésztává dolgozom. Konyharuhával lefedem és hagyom duplájára kelni. A megkelt tésztát kinyújtom majd egy pohárral kiszagatom, (kb 80 korong). A közepére egy sajt kockát helyezek és gombócokat formázok. Egy sütőtepsit kibélelek egy sütőpapirral, majd a gombócokat fenyőfa alakban elrendezem. A tojást elkeverem pici tejjel és lekenyem a gombócokat majd megszórom sóval, szezámmaggal,.. A forró sütőben aranybarnára sütöm. Be Happy!!!








Potrebni sastojci:
  • 500 g brašna
  • 2 jaja + 1 jaje za premazivanje
  • 50 g masti
  • 1 kvasac
  • 3 dcl mleka
  • 3 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • omiljeni sir naseckan na kockice
  • susam,kim, so
Staviti brašno, so, jaja i mast u jednu posudu. Kvasac izmrviti u mleko sa šećerom i ostaviti da nadođe. Nabubreni kvasac sipati u brašno i sjediniti sve zajedno. Glatko testo ostaviti da nadodje duplo ispod jedne kuhinjske krpe na toplom. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Razviti testo na tanko. Sa malom čašom prečnika 3 cm izrezivati oko 80 krugova. U sredinu svakog kruga staviti po kocku sira i praviti male loptice. U obloženu tepsiju sa papirom za pečenje formirati jelku od loptica, premazati sa mixom (jaje i malo mleka) i pospeti sa susamom, kimom i soli. Peći dok ne pocrveni. Be Happy!!! 







Нема коментара:

Постави коментар

Translate