Powered By Blogger

уторак, 16. јануар 2018.

Krempita (Krémes)

Potrebni sastojci:
  • 1 pakovanje lisnatog testa (2 pravougaonika sadrži)
  • 1 l mleka
  • 5 jaja
  • šećer po želji
  • 1 puding od vanile
  • 3 kašike gustina
  • prstohvat soli
  • 2 vanilin šećera

Razviti odmrznuto lisnato testo na dasci koje pospeti šećerom u prahu. Smestiti izmedju dva papira za pečenje i staviti izmedju dve tepsije (iste dimenzije) za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Staviti mleko da se zagreje. Razdvojiti žumanca od belanaca. Belanca ulupati u čvrst sneg. U drugu posudu staviti žumanca, šećer, vanilin šećer, gustin, prstohvat soli, puding od vanile u prahu i malo hladnog mleka. Sve pomešati (treba dobiti smesu bez grudvica) i sipati smesu u toplo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Zatim sa lepim pokretima dodati i čvrst ulupani sneg od belanaca i kada se ispečeno testo ohladi, filovati i seći na kocke. Praktično je iseći kocke od lisnatog testa i tako redjati na krem. Ostaviti na par sati u frižideru. Be Happy!!!

Hozzávalók:
  • 2 téglalap leveles tészta
  • 1 l tej
  • 5 tojás
  • cukor izlés szerint
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 1 vaniliás pudingpor
  • 3 kanál kukoricakeményitő
  • csipetnyi só

A lapokat kinyujtjuk porcukros sütőpapiron és egy sütőpapiros tepsire fektetem, majd sütőpapirral fedem és még egy tepsit teszek rájuk. Igy sütöm őket 25 percig.  Az egyiket egyben hagytam, a másikat kisebb negyzetekre szeleteltem. A krémhez meglangyositom a tejet. Szétválasztom a tojásokat, a feherjét felverjük kemény habbá. Egy másik tálba sima krémet keverek a tojássárgákbol, vaniliás cukorbol, cukorbol, vaniliás pudingporbol, keményitöből és egy kevés hideg tejböl. Majd beleöntjük a meleg tejbe és forráspont alatt tartom , folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, amig be nem sűrűsödik. Langyosra hűtöm, majd ovatosan hozzáöntöm a tojásos vaniliáskrémhez. Az egyik lapra halmozom a krémet, majd a másik tésztalappal (vagyis a kisebb negyzetekkel) fedem. A hűtőbe helyezem néhány órára. Be Happy!!!








Нема коментара:

Постави коментар

Translate