Powered By Blogger

понедељак, 19. јун 2017.

Japanski rolat

Sastojci za koru:

  • 4 jaja
  • 80 g brašna
  • 80 g šećera
  • 40 g ulja
  • 40 g vode
  • pola pudinga od vanile
  • 2 kašike kakao prah 


Sastojci za krem:

  • 150 g slatke pavlake
  • 200 g krem sira
  • pola limunovog soka i izrendane kore
  • 100 g šećera


Priprema kore:
Umutiti belanca sa šećerom, umutiti sa strane i žumanca iu njih dodati puding razmućen u vodi. Tu smesu sa žumancem dodati u belanca. Sve sjediniti i dodati brašno i ulje i dalje mešati sa kašikom. Iz smese izvaditu par kašika smese koje bojimo po želji i oslikamo željenu formu  na papiru za pečenje i staviti u rernu na 1 minut pa preko tih šara razliti ostalu smesu koju pomešati sa kakaom i peći oko 15-20 minuta na 180 stepeni.

Priprema fila:
Umutiti slatku pavlaku, U drugoj posudi pomešati sir, šećer i sok i izrendanu koru limuna. Ovu smesu dodati u slatku pavlaku i sa dobijenim kremom filovati koru i urolati. Ostaviti u frižideru najmanje 1 sat kako bi se moglo lepo seći. Osvežavajući rolat za toplo leto. Be Happy!!!






Нема коментара:

Постави коментар

Translate