Powered By Blogger

четвртак, 25. мај 2017.

Csokoládé Ganache (Ganaš Čokoladni krem)

Hozzávalók:
  • 225 g étcsoki
  • 250 ml habtejszin

A csokit apróra törjük, és egy hőálló tálba tesszük. A tejszint lassú tűzön felmelegitjük, majd a csokira öntjük. Nem keverjük mert szemcsés lesz. 5 perc hülés után, összekeverjük. Ha tortabevonónak használnánk akkor kb. 10 perc után robotgéppel verjük habosabbra. Be Happy!!!


Sastojci:
  • 225 g čokolade sa što većim procentom kakaa
  • 250 ml slatke pavlake

Čokoladu izdrobimo na sitne kockice i stavimo u posudu. Slatku pavlaku zagrejemo na srednjoj vatri i sipamo na čokoladu. Ostavimo 5 minuta da se hladi i samo onda počinjemo da mešamo sa kašikom pre ne jer će postati kao griz.  Ako hoćemo da koristimo kao bogati krem za tortu, posle 10 minuta hlađenja krema umutimo mikserom. Be Happy!!!


Нема коментара:

Постави коментар

Translate