Powered By Blogger

четвртак, 9. јун 2016.

Sült camembert foghagymás kenyérrel (Pečeni camembert sir i baget sa belim lukom)

A receptet a Street kitchen oldalon láttam és gondoltam kiprobálom.

Hozzávalók:
  • 1 camembert sajt (nem kell dobozos)
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • frisse örölt bors
  • 1 bagett
  • foghagyma izlés szerint
  • száritott oregánó
  • pár szeletelt sonka
  • 2 ek vaj
A camembert sajtot csomagoljuk be sütöpapirba ugy hogy a teteje maragyon papir nélkül. A tetejét 5-6 helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. A nyílásokba betűzdeljük a rozmaring és kakukkfű feldarabolt ágait, meghintjük frissen őrölt borssal. A kenyeret: kb. másfél centi távolságban bevagdossuk. A fokhagyma gerezdeket egy aprítógépben összezúzunk és alaposan kikeverjük két evőkanálnyi puha vajjal, a szárított oregánóval, kevés sóval és borssal. Az így kapott fűszervajat belekenjük a kenyér bevagdosott zsebeibe. Minden zsebbe beletuszkolunk egy szelet sonkát is, majd az egész bagettet meglocsoljuk olívaolajjal. Bevágjuk a sütőbe az előkészített camembert-rel együtt és 180 fokon addig sütjük, míg a kenyér jól megpirul, a sajt pedig teljesen folyékonnyá válik belül. Be Happy!!!



Potrebni sastojci:
  • 1 sir camembert (može i bez kutije)
  • svež ruzmarin
  • sveža majčina dušica
  • mleveni biber
  • 1 baget
  • beli luk po želji
  • sušeni origano
  • tanko nasečena šunka 
  • 2 kašike putera
Prvo sir upakujte u papir za pečenje tako da gornja strana ostane bez papira. Zarežite manje otvore na površini pa u njih stavljajte komadiće majčine dušice i ružmarina. Prvo sastavite puter, so, biber, beli luk istisnut kroz presu i origano. Nasecite baget kao kad sečete hleb ali nemojte skroz do kraja, da dobijemo džepove koje treba puniti sa puterom i staviti po tanko naseckani list šunke. Poprskamo malo sa maslinovim uljem i stavimo u pleh sa sirom zajedno i pečemo oko 15 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni baget  i sir. Be Happy!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Translate