Powered By Blogger

среда, 1. јун 2016.

Fánk (Krofne)

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg porcukor
  • 1 ek rum
  • csipet só
  • 2 tasak vanil, cukor
  • lekvár
  • olaj a sütéshez
Felfútasuk az élesztőt 1 dl tejben, 1 kk cukorban. A tojássárgákat 2 dkg cukorral jól kikeverjük és hozzáadjuk a rumot. Ehez hozzáadjuk a lisztet  a maradék langyos tejet és a sót. Majd a vajat is belekeverjük és jól kidolgozuk a tésztat. Ruhával letakarva langyos helyen kelesztjük. Ezútán lisztezet deszkán 1,5 cm vastagra kinyújtjuk majd kiszaggatjuk egy pohár segitségével ha nincs fánk szagatónk. Majd forró ojalban kisütjük. Lekvárral kenjük, porcukorral meghintjük. Be Happy!!!

Potrebni sastojci:
  • 30 dkg brašna
  • 4 žumanaca
  • 5 dkg putera
  • 2 dkg kvasca
  • 1,5 dl mleka
  • 3 dkg šećera u prahu
  • 1 kašika ruma
  • prstohvat soli
  • 2 kesice vanilin šećera
  • pekmez
  • ulje za pečenje
Kvasac stavimo u 1 dl mleka sa malo šećera da nadođe. Žumanca sa šećerom izmiksamo i dodamo rum. Ovoj smesi dodamo brašno, prstohvat soli i ostatak mleka. Pomešamo i dodamo i puter pa umesimo testo. Prekrijemo testo sa čistom krpom  i ostavimo na toplom mestu da nadođe. Na dasku uz pomoć oklagije razvučemo na oko 1,5 cm i sa čašom ili sa modlom pravimo krofne. Pečemo ih u vrelom ulju. Na krofnu stavimo pekmez i malo šećera u prahu. Be Happy!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Translate