Powered By Blogger

петак, 4. август 2017.

Sušeni paradajz na suncu

Potrebni sastojci:
  • veliki okrugli paradajz
  • par čena belog luka
  • so
  • začini (origano, ruzmarin, majčina dušica...)
  • maslinovo ulje












Prvo oprati paradajz, preseći na pola pa jos na pola, tako da dobijete 4 kriške. Kašičicom izvaditi sredinu sa semenkama i poredjati na pleh koji je obložen sa papirom za pečenje. Pokriti gazom ili sa tilom zbog buba ili insekata. Ja sam koristila kišobran za hranu. Staviti na sunce i 2 dana ostaviti da se osuši. Ovo raditi kada je stvarno velika vrućina, ali ako ste počeli proces sušenja a ipak naišla kiša, ubaciti pleh sa paradajzom u rernu i dovršiti proces sušenja na 50 stepeni C, ne više. Redjati paradajz u teglu, ubaciti iseckani beli luk i začiniti po želji i preliti maslinovim uljem. Držati u frižideru 2 nedelje da paradajz poprimi začine i da omekša od ulja. Be Happy!!!





Нема коментара:

Постави коментар

Translate