Powered By Blogger

уторак, 22. новембар 2016.

Limun Torta (Citromos torta)

Potrebni sastojci:
Za testo:
  • 4 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • pola praška za pecivo
  • prstohvat soli.
Za fil:
  • 2 jaja
  • 1 limun (kora i sok)
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike mleka
  • 125 g putera
  • 2-3 kocke bele čokolade

Testo:

Razdvojiti belanca od žumanca. Belanca izlupati u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Žumanca ,šećer, vanilin šećer dobro izmiksati i dodati brašno i čvrst sneg. Sjediniti laganim pokretima i u podmazanu formu za tortu staviti da se peče 200 stepeni 40 minuta. 

Fil:

Jaja, šećer, brašno i mleko se sjedini i staviti na paru da se skuva u gustu kremu. Dodati kocke čokolade da se otopi i malo ohladiti kremu. Nakon toga dodati limunov sok i izrendanu koru kao i puter i mikserom lepo izmiksati da se dobije lepa penasta krema.
Hladno testo preseći 2 puta vodoravno tako da dobijete 3 jednaka dela. Filovati svaku koru i premazati i sa strane. Dekoracija po želji. Ostaviti tortu da prenoći. Be Happy!!!
Hozzávalók: 
A tésztához: 
  • 4 tojás 
  • 4 evőkanál liszt 
  • 4 evőkanál cukor 
  • 1 vaníliás cukor 
  • fele sütőpor 
  • egy csipet só

A töltelékhez: 

  • 2 tojás 
  • 1 citrom (héja és leve) 
  • 6 evőkanál cukor 
  • 2 evőkanál liszt 
  • 2 evőkanál tej 
  • 125 g vaj 
  • 2-3 kocka fehér csokoládé

Tésztához:

Válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgáját. Habverővel tojásfehérjét a szilárd hóban egy csipet sót. A tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot és lisztet jól összekeverjük és hozzáadjuk a felvert habot. Tortaformába öntve tedd sütni 200 fokon 40 percig.
 

Krém:
 

A tojást, cukrot, lisztet és tejet egyesítjük, és göz felett sűrű krémé fözzük. A csokoládé kockákat is hozzáadjuk majd hadjuk hogy hüljön. Ezután adjuk hozzá a citromlevét és a reszelt héját majd a vajat és robotgép segitségével  egy szép habos krémet kapjunk.
Amikor a tészta kihűlt, vízszintesen vágjuk 3 nagyjából egyenlő részre, és a lapok között kenjük meg a citromos krémmel, majd a kilsö részit is. Végül a tetejét díszítsük tetszés szerint. Rakjuk a tortát hűtőszekrénybe egy egész éjszakára, így könnyebben és szebben lehet majd szeletelni. Be Happy !!!




Нема коментара:

Постави коментар

Translate