Powered By Blogger

субота, 19. новембар 2016.

Božićna Čokoladna Torta

Potrebni sastojci:
Testo:
  • 1 čaša od jogurta brašna
  • 1 čaša od jogurta šećera
  • 1 čaša od jogurta mleka
  • pola kašičice sode bikarbone
  • pola kesice cimeta
  • pola kesice praška za pecivo
  • pola kašike ulja
  • 2 kašike pekmeza od kajsije




Fil:
  • 2 jaja
  • 8-10 kašika šećera (po želji)
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike mleka
  • 5 štangli čokolade
  • pola margarina 

Prvo pomešati suve sastojke (brašno, šećer, soda bikarbona, cimet, prašak za pecivo) a zatim dodati ulje, mleko i pekmez. Sve pomešati i sipati u podmazan kalup za torte i peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Fil spremiti dok se testo peče. Jaje, brašno, mleko i šećer skuvati na pari i kada se sgusne dodati čokoladu. Uz sve to kasnije dodati margarin i dobro izmešati. Testo raseći na 2 dela i filovati sa čokoladnim filom. Dekorisati po želji. Be Happy!!!






Нема коментара:

Постави коментар

Translate