Powered By Blogger

петак, 18. новембар 2016.

Čokoladna torta sa filom od limuna

Potrebni sastojci za testo:
  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • pola kesice vanilin šećera
  • pola kesice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 3 kašike brašna
  • pola kafene kašike kakaa

Potrebni sastojci za fil:
  • pola litara mleka
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike šećera
  • 10 dkg margarin
  • 1 limun (sok i izrendana kora)

Testo:
 
Prvo odvojiti belance od žumanca. Belanca izlupati u čvrst sneg, a žumanca penasto umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i kakaom. U ovo dodati brašno sa praškom za pecivo i posoliti. Nakon toga dodati i sneg i lagano sjediniti sa smesom. Staviti u podmazan i brašnom posut pleh i peći 180 stepeni oko 20 minuta. 

Fil:

Mleko staviti da se kuva, a šećer i brašno sa par kašika mleka pomešati. Ovu smesu dodamo u mleko uz neprekidno mešanje će postati gust krem. Ostaviti da se malo ohladi. Krem miksati sa mikserom i polako dodavati margarin, limunov sok i koru od limuna. Ohladjeno testo preseći na tri dela, filovati kore i celu tortu spolja i ukrasiti po želji. Ostaviti jednu noć u frižideru. Be Happy!!!


Нема коментара:

Постави коментар

Translate