Powered By Blogger

среда, 14. септембар 2016.

Rižoto sa povrćem ( Zöldséges risotto )

Potrebno je:
  • 150 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • pola crvene paprike
  • pola žute ili zelene paprike
  • šaka kukuruza
  • šaka graška
  • 5 dkg puter 
  • 10 dkg parmezana
  • so i biber
U širu šerpu sa težim dnom, sipajte nekoliko kašika ulja (preporučujemo puter ili maslinovo ulje ako želite posnu varijantu) i dodajte sitno isečenu veću glavicu crnog luka. Pržite dok luk ne postane staklast - 5 minuta - povremeno promešajte da ne zagori. Dodajte šargarepu, koju ste očistile, oprale i isekle na malo krupnije kockice pa i nju propržite nekoliko minuta. Šampinjone očistite - manje isecite ih na pola, a veće na četvrtine. Dodajte ih u šerpu i prppržite 4- 5 minuta sa lukom, dodajte paprike iseckane na kockice i očišćene od žilica i semenki, pa i njih propržite nekoliko minuta. Ako želite da sve zaljutite ubacite celu feferonu ili drugu ljutu papriku.
Na kraju dodati sitno sečen beli luk i sve zajedno propr - See more at: http://mogujatosama.rs/pirinac-sa-povrcem-recept-za-rizoto-851#sthash.53dRK6TG.dpuf
U šerpu sipati malo ulja i popržiti sitno iseckani luk. Nakon toga dodati pirinač i dinstati dok ne postane staklast i uz stalno mešanje dodajemo malo vruće vode ili tečnost od bilo koje vrste supe. Kuvati na ovaj način dok ne omekša pirinač pa dodati ostale sastojke (iseckane paprike, kukuruz šećerac i grašak). Kuvati još 5 minuta i dodati malo putera i parmezana na kraju. Be Happy!!!


Hozzávalók:
  • 150 g rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél pirospaprika
  • fél zöld vagy sárgapaprika
  • 1 maroknyi kukorica
  • 1 maroknyi zöldborsó
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg parmezán
  • so, bors
A felkockázott hagymát olajon kicsit pirítom, majd beleöntöm a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, jöhet az első kanál alaplé vagy forró viz, és folyamatosan kevergetni kell. És így tovább. Mindig várjuk meg, amíg felszívta a levet, csak ezután jöjjön akövetkező adag. A második harmadik felöntésnél teszem bele a zöldségeket. Ha megfőtt a rizs (15-20 perc kb), az utolsó adag levet, nem főzöm el teljesen. Belekeverek még egy diónyi vajat és 10 dkg reszelt parmezánt. Be Happy!!!
 
 
U širu šerpu sa težim dnom, sipajte nekoliko kašika ulja (preporučujemo puter ili maslinovo ulje ako želite posnu varijantu) i dodajte sitno isečenu veću glavicu crnog luka. Pržite dok luk ne postane staklast - 5 minuta - povremeno promešajte da ne zagori. Dodajte šargarepu, koju ste očistile, oprale i isekle na malo krupnije kockice pa i nju propržite nekoliko minuta. Šampinjone očistite - manje isecite ih na pola, a veće na četvrtine. Dodajte ih u šerpu i prppržite 4- 5 minuta sa lukom, dodajte paprike iseckane na kockice i očišćene od žilica i semenki, pa i njih propržite nekoliko minuta. Ako želite da sve zaljutite ubacite celu feferonu ili drugu ljutu papriku.
Na kraju dodati sitno sečen beli luk i sve zajedno propr - See more at: http://mogujatosama.rs/pirinac-sa-povrcem-recept-za-rizoto-851#sthash.53dRK6TG.dpuf

Нема коментара:

Постави коментар

Translate