Powered By Blogger

недеља, 18. септембар 2016.

Karfiolroppancs


Hozzávalók:
  • 1 nagy fej karfiol
    4 tojás
    2 csésze mozzarella
    2 tk oregánó
    2 gerezd préselt fokhagyma
    só és bors ízlés szerint
    a sajtkéreghez  1-2 csésze mozzarella



Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Szedd virágjaira a karfiolt és daráld le. Főzd meg a karfiolt (elég pár percig forralni), majd öntsd le róla a vizet, add hozzá a tojást, a sajtot, a fokhagymát és a fűszereket, jól keverd össze. Helyezg a keveréket a tepsire,  egyenletes vastagságúra, ezután mehet is be a sütőbe 25 percre. Majd szórd meg a már majdnem elkészült roppancsot a maradék sajttal, és tedd vissza még 5 percre, hogy rásüljön az aranybarna sajtkéreg a tetejére. Be Happy!!!


 

Нема коментара:

Постави коментар

Translate