Powered By Blogger

субота, 10. септембар 2016.

Hrskave bruskete (Ropogós Bruschetta)

Potrebni sastojci:
  • francuski hleb ili baget
  • pršuta
  • feta sir
  • paprike
  • paradajz
  • beli luk
  • maslinovo ulje
  • so, biber i origano
Mera svakog zavisi od vas, sve po želji. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Iseći hleb na kriške. Poređati hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i premazati sa malo maslinovog ulja i belog luka (izgnječiti 1 čen belog luka i pomešati sa malo ulja) i peći dok ne porumene. Dok se peče iseckati paradajz, papriku i šunku na sitne kockice i izmrviti feta sir pa sve pomešati i dodati biber, so i origano po želji. Na kriške staviti od ove smese po kašiku . Be Happy!!!

Hozzávalók:
  • baget
  • oliva olaj
  • fokhagyma
  • só, bors oregánó
  • szelet sonka
  • feta sajt
  • paradicsom, paprika
A bagetteket vékonyan felszeletelünk majd megöntözzük az olajjal és bedörzsöljük fokhagymával.  Előmelegített sütőben 180 fokon  ropogósra sütjük.  A kenyérkéket a paradicsomos keverékkel (a paradicsomot, paprikát, sonkát apró kockákra apritjuk egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sóval, borssal és szárított oregánóval fűszerezzük és hozzá csipkodjuk a feta sajtot is) egy kanál segítségével megpakoljuk. Be Happy!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Translate