Powered By Blogger

недеља, 3. јануар 2016.

Vörös bársony torta ( Red Velvet Torta)

Hozzávalók

Piskóta:
- 25 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor (szitán keresztül adjuk hozzá)
- 0,5 teáskanál só
- 30 dkg kristálycukor
- 12 dkg vaj
- 3 db tojás
- 2 tk vaníliás cukor
- 2 és fél dl  író (tejsavó)
- piros ételfesték
- 2 tk ecet
- 2 tk szódabikarbóna

Krém:
  • 1/2 l tej
  • 4-5 kanál liszt
  • 4-5 kanál cukor
  • 125 g vaj
  • 100 g tejföl
  • 1 citrom leve és héja
Készítsük elő a kivajazott torta sütőformát. Egy keverő tálban keverjük össze kézzel a lisztet, a sót, és a megszitált kakaóport és tegyük félre. Egy kézi mixerrel keverjük össze a vajat, cukrot, tojásokat és a vaniliás cukrot adig amig egyneművé válik. Az íróhoz adjuk a piros ételfestéket és elkeverjük.
Ezután a vajkeverékhez a mixert lassúra állítva, hozzáadjuk a lisztet kis adagokban, majd a pirosra festett írót is kis porciókban. Végezetül a szódabikarbónához hozzáöntjük az ecetet. Pezsegni fog. A habzó keveréket a piros masszához keverjük egy fakanállal és dolgozzuk át még egyszer az egészet alaposan. Tegyük a tortaformába, simítsuk el a tetjét egy spatulával és tegyük be az előmelegített sütőbe.
Nagyjából 25-30 perc alatt sül készre. Egy fogpiszkáló segítségével elenőrizzük. Ha megsült hagyjuk kihűlni.
Krém 
A fél liter tejet felforrajuk. A lisztet a cukorrál egy kiss tejjel simára keverjük és sürű krémet fözünk belőle. A krémet kihülni hagyjuk addig a vajat habosra keverjük és a kihült krémet lassan adagoljük hozzá meg a kifacsart citrom levét és reszelt héjját.
Egy recés késsel óvatosan vágjuk három részre. Kenjük le a három reszt és ezután vonjuk be az oldalát és tetejét is a krémmel. Felszeletelés előtt pár órára tartsuk hűtőben. Be Happy!!! 









Potrebni sastojci:
Za koru:
  • 250 g brašna
  • 1 kašika kakaa u prahu
  • pola kašičice soli
  • 300 g šećera
  • 120 g putera
  • 3 jaja
  • 2 kašičice vanilin šećera
  • 250 ml mlaćenice
  • crvena boja (svejedno je da li je u tečnom stanju ili u prahu) 
  • 2 kašičice sirćeta
  • 2 kašičice sodabikarbone


Za krem:
  • pola litre mleka
  • 4-5 kašika brašna
  • 4-5 kašika šećera
  • 125 g putera
  • 100 g pavlake
  • od jednog limuna sok i izrendana kora

Prvo pripremimo kalupe za tortu. U jednu činiju stavimo brašno, so i kakao u prahu i dobro pomešamo. U drugoj činiji sa ručnim mikserom pomešamo šećer, puter i jaja. U mlaćenicu dodamo crvenu boju i dobro pomešamo da bude bez grudvica. U smesu šećer-puter-jaja dodamo smesu brašna u malim količinama i zatim dodamo obojenu mlaćenicu. Na kraju u sodabikarbonu dodamo sirće. Mešavina će početi da peni i dodamo u smesu. Dobro sve pomešamo. Zatim sipamo u kalup i to možemo na 2 načina, ili ispečemo sve odjednom pa posle isečemo na 3 dela ili podelimo smesu u 3 dela i ispečemo tako. Otprilike se peče oko 30 minuta ali to možemo videti ako proverimo testo sa čačkalicom. Kada je gotovo ostavimo da se ohladi.
Krema 
Pola litre mleka stavimo da proključa. Brašno i šećer sa malo mleka pomešamo pa dodamo u mleko da dobijemo fini gusti krem. Zatim ostavimo da se krema ohladi pa dodamo puter, limunov sok i limunovu izrendanu koru. Dok se krema hladi pripremimo koru, ako smo ispekli sve od jednom onda sa nožem za hleb isečemo na tri dela. Filujemo kore, kao i strane i gornji deo. Ostavimo u frižideru par sati pre posluženja. Torta je fina sočna i mekana. Be Happy!!!
                                                                                                               

Нема коментара:

Постави коментар

Translate