Powered By Blogger

петак, 15. јануар 2016.

Mermerne puslice ( Márványos habcsók )

Potrebni sastojci:
  • 2 kom belanaca (60g)
  • 120 g šećera
  • prstohvat soli
  • 2 kašike extra finog pekmeza
Belance i prstohvat soli dobro izmutiti u tvrd sneg. Nakon toga dodavati šećer i mutiti oko 10 min. Napraviti čvrst sneg i  dodati pekmez koji smo malo podgrejali. Pekmez nemojte umešati već samo uz pomoć kašike napravite par pokreta u peni. Kašikom redjajte u pleh koji je obložen papirom za pečenje. U zagrejanu rernu od 180 stepeni stavite pleh sa puslicama i smanjite na 60 stepeni. Vrata od rerne nemojte zatvoriti skroz, zaglavite s nečim da  može para da izadje. Sušite puslice oko 90 min.
Fil:
  • 1 jaje
  • 1 kašika brašna
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika mleka
  • par kockica čokolade (zavisi od vas)
  • 50 g putera
Sve osim putera skuvati na pari da se dobije fin krem i kad se ohladi umutiti i puter i dobije se odlična krema koje se maže izmedju dve puslice. Be Happy!!!

Hozzávalók:
  • 2 tojásfehérje
  • 120 g cukor
  • késhegynyi só
  • 2 kanál jó minöségű lekvár
A tojásfehérjét a sóval felverjük habnak, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük amíg nagyon kemény nem lesz, ezután belekeverjük a lekvárt de csak pár kanál mozdulattal. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és kanál segítségével kis halmokat teszünk rá. Előmelegített forró sütőbe tesszük (kb. 180 fok), az ajtót kitámasztva egy vékony fakanállal kb. 90 percig “szárítjuk” őket 60 fokon.
Krém
  • 1 tojás
  • 3 kanál cukor
  • 1 kanál liszt
  • 1 kanál tej
  • pár kocka csoki
  • 50 g vaj
Gőz felet sűrű krémet fözünk a hozzávalókbol a vaj kivételével. Ha kihül a krém hozzákeverjük a vajat ami még finomabá teszi a krémet. Két habcsók közé kerül a csoki krém. Be Happy!!!





Нема коментара:

Постави коментар

Translate