Powered By Blogger

среда, 16. децембар 2015.

Meggy likőr ( Liker od višanja )

Hozzávalók:
  • 1 l pálinka
  • 1 1/2 l vörös bor
  • 1/2 l rum
  • 2 kg cukor 
  • 3 kg meggy
Az alaposan megmosott leszárazott meggyet és a cukrot egy ötliteres befőttesüvegbe tettem és felöntöttem a pálinkával,rummal és vörös borral. 48 órát álni hagyjuk, párszor fakanállal átkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Üvegbe szűrjük, és fogyasztás előtt még pár napig érleljük. Körübelül 3 liter finom likőr lett ebből a mennyiségből. Be Happy!!!



Potrebni sastojci:
  • 1 l rakije ( bilo koje dobre )
  • 1 1/2 l crnog vina
  • 1/2 l ruma
  • 2 kg šećera
  • 3 kg višnje
Višnje lepo očistite i stavite u veliku posudu sa poklopcem. Sipajte šećer a nakon toga i rakiju,vino i rum. ostavite 48 sati da odstoji uz mešanje da se šećer lakše otopi. Posle 48 sati prelijemo u lepe boce i ostavimo jedno nedelju dana da odstoji pre konzumiranja. Dobićemo oko 3 litara likera. Be Happy!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Translate