Powered By Blogger

четвртак, 17. децембар 2015.

Forralt bor ( Kuvano vino)


Hozzávalók:
  • 5 dl vörösbor
  • 2-3 kanál cukor
  • pár szem szegfűszeg
  • fél kk fahéj
  • reszelt gyömbér
  • pár szelet citromkarika

A bort felmelegitjük a cukorral, majd hozzáadjuk a szegfűszegeket,fahéjt. Forrnia nem szabad!!! A citromot belekarikázzuk és a reszelt gyömbért is beleteszük. A csészékbe öntve forrón tálaljuk. Akár cukrozott szegélyű pohárban fél citromkarikával tálaljuk. Be Happy!!!


Kuvano vino
Sastojci:
  • 5 dl crnog vina
  • 2-3 kašike šećera
  • par karanfilića
  • pola kašikice cimeta
  • malo rendanog đumbira
  • malo rendane kore limuna ili par kolutova limuna
Stavite da se kuva vino i šećer i dodajte polako i cimet i karanfilić. Pazite ne sme da provri!!!Dodajte kolutove limuna i rendanog đumbira. Potom natočite vino u čaše i poslužite. Ivice čaše u kojima ćete služiti vino možete umočiti u vodu, a onda u šećer, da dobijete venac od šećera oko šolje i služite vino u tome. Be Happy!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Translate