Powered By Blogger

понедељак, 5. октобар 2015.

Granola szelet (Energetske štanglice)

A granola alapját a zabpehely adja. Ehhez társulnak a különféle olajos magvak, aszalt gyümölcsök. Ezeket  magunk állítjuk elő, olyan keveréket kapjunk a végén, amit szeretnénk. A házilag készített granolát egy hétig tároljuk légmentes edénybe zárva, napfénytől védett helyen. A granolát fűszerezhetjük ( fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, kardamom, vagy vanília).

Összetevök:
2 1/2 csésze zabpehely
fél csésze mogyoró
fél csésze mazsola
1 csésze kimagozot datolya
2 ek méz
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Keverd össze a mogyorót és a zabpehelyt, majd oszlasd el egyenletesen egy nagy sütőpapíron tepsiben és süsd körülbelül 20 percig. 5 percenként picit keverd meg nehogy valahol leégjen. Addig a datolyát daráljuk össze. Egy nagy tálban alaposan keverd össze a megpiritott zabpelyhet, mogyorót, mazsolát, mézet, datolyát. Nyomkod bele egy tepsibe amit kibéleltünk egy sütöpapirral és had a hütöbe 2 órara. Be Happy!!!!



Energetske štanglice
Potrebno je:
2 1/2 šolje ovsene pahuljice
pola šolje lešnika
pola šolje suvog grožđa
1 šolja urme bez košpica
2 kašike meda
Zagrejemo rernu na 200 stepeni. Stavimo i lepo rasporedimo po tepsiji lešnik i ovsene pahuljice i pečemo ih oko 20 minuta sa mešanjem na svakih 5 minuta da ne zagori. Urme dotle iseckamo u seckalici i pomešamo sa medom a posle zajedno sve. Dobijenu smesu stavimo u tepsiju sa papirom za pečenje i ostavimo u špajzu ili u frižideru 2 sata.Be Happy!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Translate