Powered By Blogger

уторак, 1. септембар 2015.

A TÖKÉLETES PIZZA TITKA

Pizzatészta hozzávalók:
  • 300 ml viz
  • 2,5  dkg élesztő
  • 1 dcl olivaolaj
  • 500 g liszt
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só.


A langyos vizben keverd el a cukrot, élesztőt és az olivaolajat. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót ted egy edénybe és a felfutott élesztőt öntsd a liszt közepébe és keverd össze. Dagaszt kézzel amig sima tésztát nem kapsz. Egy tálat kenj ki olívaolajjal, és tedd bele a kidolgozott tésztát, fedd be és hagyd kelni legalább egy órát meleg helyen. A lehető legforróbb sütőben süsd a pizzát. Hagyományos sütőben is elkészíthető a tökéletes pizza. Pizzalapon vagy tepsiben a sütő alsó részében süsd a pizzát. A sütőd legyen olyan forró, amennyire csak lehet.
A megkelt tésztábol formázz nyújtófával vékony kerek lapokat, formázz neki peremet. Feltétek nélkül tedd rá a tésztát egy forró tepsire és tedd be öt percre a sütöbe, ez azért jó hogy a pizza tészta ne ázzon el a paradicsom szósztol, kecsaptol.....Majd vedd ki és ted rá a kiválasztott feltéteket és süsd 15 percig. ha igazán jó olasz pizzát akarsz enni, akkor miután megsült akkor is csöppents rá pár csepp olívaolajból. Be Happy!!!







Нема коментара:

Постави коментар

Translate