Powered By Blogger

четвртак, 24. септембар 2015.

6 tipp hogyan tartósitsuk a friss fűszernövényeket

Tippek:
- mélyhűtő
- száritás
- fűszervaj
- fűszerolaj
- fűszersó
- jégkockába zárva.

Mélyhűtő 
Leveleket, vagy ágacskákat tegyétek be a fagyasztóba, és kész. Kiolvadva vagy fagyosan lehet használni. A lágyabb levelű fajtákat jobb száritani mert összeszottyadnak
Száritás
A lágyabb levelű fűszernövényeket könnyen és gyorsan lehet szárítani. Amíg még  melegen süt a nap, csak szedjétek le, egy tálcára helyezétek és tegyétek ki a napra. Pár nap alatt száraz lesz, akkor kézzel össze lehet morzsolni és üvegben bármeddig eláll.
Fűszervaj
Kiválasztott fűszernövényt vágjátok apróra és keverjétek ki  lágy vajjal, helyezük el jégkockatartóba és be a fagyasztóba. Hónapokig fölhasználható sült húsokra, halakra.
Fűszerolaj
Egy semlegesebb ízű olajjal össze kell turmixolni a kiválasztott fűszert, összemelegíteni, majd átszűrni.
Fűszersó 
Kiválasztott fűszer és jó minőségű tengeri só kell csak. Ha száritott fűszernövénnyel csináljuk akkor csak keverjük össze a sóval és mehet is az üvegbe. Ha frissen keverjük össze, akkor egy napra tegyük ki a fűszeres sót egy tálcára és ha megszáradt akkor töltsük be üvegekbe.
Jégkockába zárva
Egy menta levelet tegyünk a jégkockatartó rekeszeibe és töltsük fel vizzel és fagyasszuk le. Koktélokba és limonádéba isteni. Be Happy!!!


 

Нема коментара:

Постави коментар

Translate