Powered By Blogger

уторак, 2. јун 2015.

Punjeni patlidžan (Töltött padlizsán)

Lagan ručak.
Potrebno nam je 1 patlidžan,100 g pilećeg filea, šaka pirinča,1 crni luk,pola parike,1 paradajz, so,biber, origano i malo maslinovog ulja. Iseckati crni luk,papriku i  pileće grudi na kockice i izdinstati,dodati skuvani pirinač i začine. Patlidžan raseći na pola po dužini i izvaditi sredinu. Puniti patlidžan sa smesom i kriške paradajsa poređati na to. Peći u plehu sa malo vode oko sat vremena na 180C pod alufolijom a posle 15 minuta bez. Prijatno! Ukusno zdravo i lagano


Töltött padlizsán
Hozzávalók: 1 padlizsán,1 maroknyi rizs,1 vöröshagyma,1 fél paprika,1 paradicsom,100 g csirkemell,só,bors,oregánó,pici oliva olaj. Az összevágott hagymát paprikát és a csirkemellet megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fött rizst a sot,borsot és oregánót. A padlizsánt félbevágjuk hosszába és megtöltjük öket. A felszeletelt paradicsommal diszitjük és süssük 18o fokon 1 órát alufolija allat majd 15 percet nélküle. Isteni finom,egészséges és könyü Jó étvágyat

Нема коментара:

Постави коментар

Translate