Powered By Blogger

петак, 28. децембар 2018.

Habos ishler

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 porcukor
  • vaniliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • pici citromhéj

A krémhez:

  • 6 tojásfehérje
  • cukor (a tojásfehérje súlyának kétszerese)
  • 1-2 tábla jó minőségű csokoládé

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Ha lehűlt a tészta, akkor kinyújtjuk fél cm vastagra és karikákra szaggatjuk. Sütőpapirral bélelt tepsibe 180 fokon 5-6 perc alatt megsütjük. Ha a korongok széle elkezd pirulni akkor kész is. A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral egy lábosban összeforrósitjuk folyamatos és gyors kevergetés mellett. Ezután habbá verjük. majd a kihült korongokra adagoljuk. Mindegyik ishlerre rátesszük a tetejét, majd olvasztott csokoládéba mártjuk. Hagyjuk a csokit megdermedni rajta és hűtőbe pihentetni néhány órát. Be Happy!!!








Нема коментара:

Постави коментар

Translate