Powered By Blogger

недеља, 4. фебруар 2018.

Pastel de Belém Portugál süti (Portugalski kolač)

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 3 dkg liszt
  • 1 kiskanálnyi vaj
  • porcukor és őrölt fahéj a tálaláshoz
A leveles tésztát a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, majd feltekerjük és 1 centis csigákra szeleteljük. A tésztacsigákkal kibéleljük a szilikon muffin formákat, majd nedves kézzel belenyomkodjuk őket. A krémhez 3,5 dl tejet a cukorral, csipet sóval, és a vajjal forráspontig melegitjük. A lisztet csomomentesre kikeverjük a maradék tejjel és hozzáadjuk a többi tejhez és elkeverjük. Kissé lehütjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és simára keverjük. A kosárkákat 2/3 töltjük a krémmel és 15 percig sütjük. A krém teteje feketére piruljon. Langyosan, porcukorral és őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk. Be Happy!!!

Potrebni sastojci:
  • 1 paket lisnatog testa
  • 4 dl mleka
  • 10 dkg šećera
  • 4 žumanca
  • 3 dkg brašna
  • 1 kašičica putera
  • šećer u prahu i cimet za dekorisanje
Razvući lisnato testo što tanje, i srolati kao palačinku. Zatim seći na pužiće oko 1 cm i sa vlažnim prstima utapkati u silikonsku formu za mafin. Za krem staviti 3,5 dl mleka sa šećerom, puterom i malo soli da se zagreje. U ostalo mleko sipati brašno i lepo ih pomešati. Dodati u ostalo mleko i sjediniti. Ostavimo malo, uz malo mešanje da se ohladi i na kraju dodati izmućena žumanca (sa viljuškom samo). Dobijeni fini krem sipati u korpice do 2/3 i staviti da se peče oko 15 minuta dok ne pocrne delići kolača. Kad se malo ohladi kolač pospeti sa miksom ( šećer u prahu + cimet). Be Happy!!!



Нема коментара:

Постави коментар

Translate