Powered By Blogger

петак, 15. септембар 2017.

Fügés galette (Galete sa smokvama)

Hozzávalók:

  • 130 g liszt
  • 20 g darált mandula
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 60 g hideg vaj
  • 3-4 ek hideg viz
  • 5-6 darabb füge
  • 3 ek eperlekvár





















A lisztet, mandulát, cukrot és a sót összekeverjük. Elmorzsoljuk a vajat benne, nem baj ha maradnak kisebb vaj darabok. Mehet bele a viz és összegyúrjuk. A hütőben pihentetjük 1 órát. A sűtőt előmelegitjük 180 fokosra. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb. akkorára mint egy nagyobb lapostányer, és beletesszük egy papirral kibélelt tepsibe. Megkenjük a közepét lekvárral kihagyva 5 cm a pereme mentén. A lekvárra tesszük a vágott fügét és ráhajtogatjük a szélét a fügés részre. 35 percig sütjük elömelegitett sütőben. Be Happy!!!

Potrebni sastojci:

  • 130 g brašna
  • 20 g badema
  • 1 kašika šećera
  • prstohvat soli
  • 60 g hladnog putera
  • 3-4 kašike hladne vode
  • 5-6 smokvi
  • 3 kašike džema od jagoda


















Pomešati brašno, bademe, šećer i so. Smrviti hladan puter sa brašnom i dodati hladnu vodu i dobro sjediniti. Staviti u frižider na sat vremena. Testo razvuci na otprilike veličine plitkog tanjira i sredinu premazati sa pekmezom tako da ostane 5 cm od krajeva sa kojima  treba preklopiti kasnije smokve. Peći na 180 stepeni oko 35 minuta. Be Happy!!!







Нема коментара:

Постави коментар

Translate