Powered By Blogger

уторак, 11. април 2017.

Mákos-túrós kalács

Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 2-3 kanál tejföl
  • 1 élesztő
  • fél kk só
  • 2 kanál cukor
  • fél dl tej


Máktöltelék:

  • 25 dkg darált mák
  • 14 dkg cukor
  • 1.5 dl tej
  • 6 dkg margarin


Túrótöltelék:

  • 25 dkg túró
  • 12 dkg cukor
  • 3 dkg cukor a fehérjébe
  • 2 tojássárgája
  • 3 tojásfehérje
  • 3 kanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaniliás pudingpor



A lisztet, a sót, a margarint, a tojássárgájákat elkezdjük összegyúrni. Meglocsoljuk a felfutott élesztős tejjel, hozzáadjuk a tejfölt, és jól kigyúrjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Máktöltelék
A margarint felolvasztjuk a tejben, s amikor forrni kezd a keverék, beleöntjük a porcukorral kevert mákot. Folyamatosan kevergetve két percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Kenhető krémet kell kapjunk.
Túrótöltelék
A túróréteghez összekeverjük a túrót, a 12 dkg cukrot, a tojássárgájákat, a tejfölt, a rezselt citromhéjat, citromlét és a pudingport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuka 3 dkg cukrot, és azzal egy ideig tovább keverjük, így szép kemény lesz. Óvatosan a túrókrémhez elegyítjük.
A megkelt tésztát sütőpapíron kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, és villával megszurkáljuk.
A máktölteléket nagykanállal kupacokban a tésztára halmozzuk, majd bevizezett tenyérrel egyenletesre nyomkodjuk. Ennek tetrjére simogatjuk a túrós krémet. Előmelegített 180 fokos sütőben durván háromnegyed óra alatt megsütjük. Be Happy!!!



Нема коментара:

Постави коментар

Translate