Powered By Blogger

уторак, 24. јануар 2017.

Étcsokis kalács

Hozzávalók a tésztához
  • 250 g liszt
  • 30 g vaj
  • 1 tojás
  • fél kávéskanál só
  • 150 ml tej
  • fél csomag instant élesztő
Hozzávalók a töltelékhez
  • 100 g étcsokoládé
  • 70 g vaj
  • 30 g porcukor
  • 15 g kakaópor
  • fél teáskanál fahéj

Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral futtassuk fel, a lisztet morzsoljuk el a vajjal. A robotgépünk táljába tegyük bele a hozzávalókat. Kezdjük el dagasztani, amíg el nem válik az edény falától, majd letakarva kelesszük 1 órán keresztül.
A töltelékhez az étcsokit a vajjal vízgőz fölött olvasszuk össze, majd egy habverő segítségével adjuk hozzá a többi összetevőt és keverjük simára. A megkelt tésztát nyújtsuk vékonyra, kenjünk meg a töltelékünkkel és tekerjük fel. Középen vágjuk szét úgy, hogy a tetején maradjon egy összeérő kapocs. A két részt csavarjuk, majd a végén tapasszuk össze.
Tegyük sütőpapírral bélelt kenyérformába, kelesszük a formában még 15 percig, kenjük le tejes tojássárgával és süssük 180 fokon 25 percig. Be Happy!!!



Нема коментара:

Постави коментар

Translate