Powered By Blogger

понедељак, 16. јануар 2017.

Barátfüle

Hozzávalók:  
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • kb 2 dl víz
  •  
  • kemény szilvalekvár
  • 4 evőkanál olaj
  • kb. 20 dkg zsemlemorzsa  
  • porcukor
  • őrölt fahéj
Elkészítés: A tésztához a lisztkupac közepébe beleütjük a tojásokat, sózzuk, a vizet fokozatosan adagolva kemény, nehezen gyúrható tésztát készítünk. Letakarjuk, kb. 15 percig pihentetjük. Közben a felhevített olajon a zsemlemorzsát folyamatos keveréssel közepes hőfokon pirosra pirítjuk. A tésztát késfok vastagságra kinyújtjuk. Kockákra vágjuk. A tészta fél oldalát kb. 3-4 centinként megtöltjük szilvalekvárral, az üres felét ráhajtjuk, a tésztaközöket villával összenyomkodjuk. Derelyevágóval feldaraboljuk.
Bő, sós, forrásban lévő vízben  kifőzzük, pirított zsemlemorzsára szedjük, a morzsa mindenhol befedje a tésztát. A morzsába forgatott derelyéket külön tálba szedjük. Tálalásnál tányérokba adagoljuk a derelyét, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk. Be Happy!!!  






 
                                                                            

Нема коментара:

Постави коментар

Translate