Powered By Blogger

субота, 16. јул 2016.

Almarózsa



Hozzávalók:
  • 2 szép alma
  • fél citrom leve
  • 1 csomag levelestészta
  • 2 ek sárgabarack lekvár
  • porcukor az almarózsák meghintéséhez
Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk és a vágott felületükkel lefelé a vágódeszkára helyezve 2 mm vastagságú félkarikára szeleteljük.
A szeleteket tálba tesszük, ráfacsarjuk a citrusok levét és nyakon öntjük forró vízzel, vagy bedobjuk a mikróba 2 percre. A lényeg, hogy hajlíthatóra puhuljanak a szeletek.
A levelestésztát kiterítjük, kicsit nyújtunk rajta, hogy egészen vékony legyen, majd a hosszabb oldala mentén 6 egyenlő csíkot vágunk belőle. A csíkokat vékonyan megkenjük kevés vízzel kikevert lekvárral
A megpuhult almaszeleteket lecsepegtetjük és konyharuhára szedjük, hogy szárazak legyenek. Mikrózott almáknál ez a lépés kihagyható, mert nem lesz rajtuk felesleges nedvesség. A puha félkarikákat egymást kicsit fedve a lekváros tésztacsíkokra pakoljuk úgy, hogy fél centire lelógjanak a tészta pereméről.
A tésztacsík alsó részét ráhajtjuk az almákra és az így kapott szalagot feltekerjük.
A rózsákat kivajazott muffinformába dobjuk és 190 fokos sütőben, addig sütjük, míg a kilógó almaszirmok el nem kezdenek teljesen megsülni (kb. 40 perc). A sütőből kivett almarózsákat hagyjuk még a forró formákban hűlni 10 percig.
Tálalás előtt megszórjuk egy kevés porcukorral. Be Happy!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Translate