Powered By Blogger

четвртак, 12. новембар 2015.

Punjeni krompir sa spageti sosom (Spaghetti öntettel töltött krumpli)

 Potrebni sastojci:
  • 6 krompira srednje veličine
  • 250 gr mlevenog mesa (svejedno piletina,svinjetina ....)
  • 1 crni luk
  • 1 češanj belog luka
  • 1 čaša paradajs soka
  • malo rendanog sira
  • i malo pavlake za dekorisanje
  • malo majčine dušice,origano,so i biber.
Rernu zagrejati na 220 stepeni. Krompir dobro oprati i politi sa malo maslinovim uljem i posoliti malo više da se na ljusci vidi morska so. Peći oko sat vremena.
Sos:
Dinstati crni luk, beli luk i mleveno meso.
Dodati sok od paradajza i začine.
Sos kuvati oko 15 minuta.
Kad je krompir gotov , raseći ili samo razdrobiti i kašikom napuniti svaki.
Staviti malo rendanog sira i malo pavlake na vrh. Be Happy!!!



Hozzávalók:
6 közepes méretü krumpli
250 g darált hús
1 pohar paradicsomlé
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt, kevés tejfel a dekorhoz
só.bors, oregáno, kakukkfű

Mosd meg a burgonyákat, dörzsöld be olajjal és sóval ,süsd 1 órán át 220 fokon. Készítsd elő a tölteléket egy tálban. Késziteni kell egy spaghetti öntetet. Ha készek a krumplik akkor megtölteni az öntetel,majd megszorni sajttal és tejföllel dekorálni. Be Happy!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Translate