Powered By Blogger

уторак, 14. јул 2015.

Somun

Sastojci:
500 gr brašna
300 ml vode
2 kašikice soli
malo više od pola kesice kvasca
100 ml ulja.

Ove sastojke dobro pomešati tako da dobijemo jako meko i glatko testo. Ostaviti testo da naraste, oko pola sata pa podeliti na 6 loptica. Kada pravimo loptice koristimo malo brašna da se ne lepi. Stavimo loptice u pleh koji ćemo koristiti za pečenje. Na pleh stavimo papir za pečenje i malo brašna. U uglove pleha stavimo loptice, pokrijemo krpom i ostavimo još 10 minuta da ostoji. Tako na plehu pritiskamo loptice da dobijemo okrugle lepinje. Šare na lepinji možete dobiti pritiskanjem drške varljače i formiramo mrežicu.
Rernu treba jako zagrejati  i peći oko 10 minuta. Nakon toga ostaviti da stoji još 10 minuta sa pokrivenom krpom. Ovaj recept me vraća u detinjstvo. Prijatno !!Be Happy!!




Нема коментара:

Постави коментар

Translate