Powered By Blogger

уторак, 4. фебруар 2020.

Habkönnyű szivacs kalács (Mekana Sunđer Pogača)

Hozzávalók:

  • 2,5 dcl langyos viz
  • 2,5 dcl langyos tej
  • 1 élesztő
  • 2 egész tojás a tésztába
  • 2 tojássárgája a kenéshez
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 75 dkg finom liszt
  • 3 kk cukor
  • pici só

Az élesztőt a cukros és 1 kanál lisztes fél vizben és tejben felfuttassuk, majd hozzákeverjük a maradék tejet, vizet és a 2 egész tojást. Lassan adagoljuk a lisztet és a pici sót. Egy szép lágy tésztát kapunk amit 30 percig hagyjuk pihenni egy konyha ruha alatt. Majd 3 részre osztjuk. Minden részt kerekre és vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a tojássárgája és vaj keverékkel. Mindegyiket  feltekerjük hosszában, majd a hosszát is feltekerjük és egy "labdát" kapunk. Hagyjuk pihenni 15 percet és megint kinyújtjuk kerekre és egymásra tesszük és a tetejét megkenjük a vajas mixel. Kinyujtjuk és feltekerjük hosszúra és felszeleteljük. A tortaformába helyezzük a szeleteket mind egy koszorú. Megkenjük megint és pihentetjük 20 percet. Sütni 180 fokon 40 percig. Be Happy!!!

Potrebni sastojci:

  • 2,5 dcl mlake vode
  • 2,5 dcl mlakog mleka
  • 1 kvasac
  • 2 jaja za testo
  • 2 žumanca za premazivanje
  • 15 dkg otopljenog maslaca
  • 75 dkg finog brašna
  • 3 kašičice šećera
  • prstohvat soli

Kvasac stavimo sa šećerom i sa kašikom brašna u pola mlake vode i mleka da nadodje. Posle dodamo ostatak mleka i vode i 2 jaja. Polako dodajemo brašno i so i treba dobiti jedno lepo glatko testo. Ostavimo testo oko pola sata da nadodje. Podelimo testo na 3 dela i svaki deo razvučemo na krug i premažemo sa miksom (žumance i maslac). Svaki urolati po dužini a nakon toga i dužinu urolati. Dobicemo nekakvu loptu. Ostaviti ispod kuhinjske krpe opet da nadodje oko 15 minuta. Nakon toga razvući opet svaki i staviti jedno na drugo i kad razvučemo zajedno premazati gornji deo sa maslacem i žumancetom i urolati. Iseći i poredjati kao venac u formu za tortu i premazati opet. Ostaviti 20 minuta da nadodje i peći na 180 stepeni oko 40 minuta. Be Happy!!!









Нема коментара:

Постави коментар

Translate