Powered By Blogger

понедељак, 9. октобар 2017.

Pasta torta

Potrebni sastojci:

  • mala glavica crnog luka
  • 70 g paradajz pirea
  • 150 g mlevenog mesa (svinjskog )
  • ulje
  • 400 g makarona
  • začini (origano, majčina dušica, bosiljak, so i biber)
  • 2 dl paradajz soka
  • 200 g kačkavalja
  • malo parmezana








Skuvati makarone u jednoj velikoj šerpi. U tiganj ubaciti sitno iseckani crni luk i mleveno meso da se malo izdinsta na zagrejanom ulju. Zatim dodati paradajz pire i začine i na kraju dodati sok od paradajza. U smesu dodati i pola kačkavalja i parmezan. Smesi dodati skuvanu testeninu i dobro pomešati. Kalup za tortu premazati sa malo ulja i sipati smesu sa testom u to. Odozgo narendati kačkavalj i parmezan i peći na 200 stepeni oko pola sata dok ne porumeni. Ostaviti malo da se ohladi i seći kao tortu. Be Happy!!!









Нема коментара:

Постави коментар

Translate