Powered By Blogger

понедељак, 10. јул 2017.

Sutlijaš torta (Tejberizs torta)

Potrebni sastojci za koru(torta prečnika 17 cm):

  • 200 g mlevenog keksa
  • 50 g putera


Za sutlijaš:

  • 150 g pirinča
  • 300 g mleka
  • šećer po ukusu
  • 2 listića želatina


Za preliv:

  • 250 g ispasirane maline sa štapnim mikserom
  •  maline za dekoraciju
  • 2 kašike šećera
  • 1 listić želatina


Za koru, otopiti puter i pomešati sa mlevenim keksom. Sipati u kalup i malo sa prstima utisnuti. Skuvati sutlijaš i malo ostaviti da se ohladi, potom listiće želatina potopiti u hladnu vodu i nabubreni želatin staviti u sutlijaš i pomešati. Staviti na koru i staviti u frižider da se hladi. Izblendati i skuvati maline sa šećerom,i kad se malo ohladi staviti nabubreni želatin i kad se stegne sutlijaš preliti i ostaviti da odstoji još 2 sata. Be Happy!!!

Hozzávalók (17 cm):

  • 200 g darált keks
  • 50 g vaj


Tejberizshez:

  • 150 g rizs
  • 300 g tej
  • cukor izlés szerint
  • 2 lapzselatin


Tetejéhez:

  • 250 g málnapüré
  • málna a dekorációhoz
  • cukor izlés szerint
  • 1 lapzselatin


A tejberizst készitjük először, hűlnie kell. A darált kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük majd a formába nyomkodjuk. Ha a tejberizs kihült akkor a zselatinlapokat (ami hideg vizben ált) hozzáadjuk és elkeverjük. A keksz tetejére tesszük a tejberizst és a hütöbe rakjuk. A málnát 2 kanál cukorral megszórtam és egy edénybe felmelegitettem és botmixerrel pépesitettem, majd egy szitán átengettem hogy megszabaduljak a magoktol és elkeverem a megdermet zselatinlapot.. Majd a kihült tejberizsre kell önteni és hagyni min. 2 órát. Be Happy!!!






Нема коментара:

Постави коментар

Translate