Powered By Blogger

понедељак, 12. децембар 2016.

Luca pogácsa

Hozzávalók:
  • 60 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg disznózsir
  • 3 tk só
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás a kenéshez
  • köménymag a szóráshoz
  • szezámmag 
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral.
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
A lisztbe beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a két tojássárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk és jól kidolgozzuk a tésztát. 
30 percig letakarva pihentetjük, majd kinyújtjuk és négybe hajtjuk. 
15 perc múlva ismét kinyújtjuk és hajtogatjuk.  
Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. A tetejét éles késsel berácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük a tojással, megszórjuk köménymaggal, ill. szezámmaggal.
Előmelegített sütőben előbb 200 fokon, szép pirosra sütjük. Be Happy!!!



Нема коментара:

Постави коментар

Translate