Powered By Blogger

петак, 11. март 2016.

Habcsók torta ( Pavlova torta )



Hozzávalok:
  • 6 tojás fehérje
  • 380 g cukor és porcukor
  • 1 ek ecet
  • csipet só
A krémhez:
  • 1 tojás
  • 1 kanál tej
  • 3 kanál cukor
  • 2 kanál kukoricakeményitő
  • 5 dkg főzőcsoki
  • 5 dkg vaj

Kezdjük el verni a tojás fehérjét kézi elektromos habverővel. Amikor már kemény habot kapunk, adjuk hozzá az ecetet, a habot folyamatosan verjük, és kb. fél percenként adagoljuk bele a cukrot. Ragacsos és nagyon tömör kell lennie. Ebből az adagból lehet két nagyobb habcsóktortát készíteni. Sütőpapírra halmozzuk rá a habcsókot kör alakúra. A kör közepe mélyüljön kicsit. 130 fokos előmelegített sütőbe tegyük be a tortákat. Majd ha bent vannak a torták akkor csavarjuk le 50 fokra és száritjuk 90 percig. A Pavlova akkor jó, ha a külseje ropogós, a belseje krémesen lágy.
A krém- gőz felet sűrű krémet fözünk a hozzávalókbol a vaj kivételével. Ha kihül a krém hozzákeverjük a vajat ami még finomabá teszi a krémet. Be Happy!!!


Pavlova torta
Potrebno je:
  • -6 belanaca
  • -380 g šećera + šećera u prahu (pola-pola)
  • -1 kašika sirćeta
  • -pstohvat soli 
Za fil:
  • 1 jaje
  • 1 kašika mleka
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike gustina (kukuruznog skroba)
  • 5 dkg crne čokolade
  • 5 dkg putera
Prvo izlupamo belance u čvrst sneg pa dodamo prstohvat soli i sirće pa lagano dodajemo (kašika po kašiku) na svakih pola minuta, šećer uz stalno mešanje. Otprilike oko 10 minuta mutimo sa mikserom. Dobijeni sneg podelimo u dva dela i oblikujemo krugove na obloženi pleh sa papirom. Sredina kruga treba malo izdubiti jer tamo će ići fil. Stavimo u zagrejanu rernu od 130 stepeni koji smanjimo kad zatvorimo na 50 stepeni i sušimo ih oko 90 minuta. Onda je dobra torta kada je spolja hrskava a unutra kremasta. Sastojke za kremu skuvati na pari osim putera koji dodati kad se malo ohladi krema. Kremu sipati u udubljenja krugova i staviti jedan na drugi. Be Happy!!!









Нема коментара:

Постави коментар

Translate