Hozzávalók:
Potrebni sastojci:
- pár szelet bacon
- 125 ml tej
- 125 ml viz
- 80 g vaj
- 280 g liszt
- 3 tojás
- 1 marék reszelt parmezán
- só, bors, chilipor izlés szerint
A bacont apró kockákra vágjuk száraz serpenyőben lepiritjuk. Egy serpenyőbe tesszük a tejet, vizet, vajat, sót, borsot és a chilit. Megvárjuk amig a vaj megolvad, majd beleszorjuk a lisztet és addig keverjük amig elválik a massza az edény falátol. Egyenként belekeverjük a tojásokat, homogén maszát kapjunk, majd belekeverjük a reszelt parmezánt és a baconkockákat. Vizzes kanállal kisebb diónyi halmokat rakunk sütőpapirra és 200 fokos sütőben megsütjük őket 20 perc alatt. Be Happy!!!
Potrebni sastojci:
- 125 ml vode
- 125 ml mleka
- 3 jaja
- 280 g brašna
- 1 šaka narendanog parmezana
- 80 g putera
- par komada bacon-a naseckan na kockice
- so, biber i čiliprah
Ispržimo kockice slanina i ostavimo da se malo ohladi. Stavimo u jednu šerpu vodu, mleko, puter, biber, so i čili prah. Kad se otopi puter dodamo brašno i mešamo dok se masa ne odvoji od zida šerpe. Nakon toga dodamo jedno po jedno jaje i kad dobijemo jedno homogeno testo onda dodamo parmezan i izpržene kocke slanina. Sa vlažnom kašikom oblikujemo kuglice ili loptice koje stavljamo na papir za pečenje i pečemo ih oko 20 minuta na 200 stepeni. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар