Powered By Blogger

среда, 17. јануар 2018.

Zöldborsó krémleves (Krem čorba od graška)

Hozzávalók:
  • 50 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 burgonya
  • 1 sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél l viz vagy csirkealaplé
  • 2 dkg vaj
  • só és bors. 

A vajon piritsd meg a zúzott fokhagymát, majd tedd bele a megfött borsót, sárgarépát, burgonyát amit elözöleg leturmixoltál. Majd öntsd hozzá az alaplevet vagy a vizet. Izesitjük sóval és borssal és fözzük 15 percig.  Majd tálaljúk megpiritott kenyérkockákkal és parmezán forgáccsal. Be Happy!!! 

Potrebni sastojci:
  • 50 dkg smrznuti grašak
  • 1 krompir
  • 1 šargarepa
  • 1 češanj belog luka
  • pola litre vode 
  • 2 dkg putera
  • so i biber

Izdinstati na puteru beli luk naseckan na sitno. Dodati  šargarepu, grašak i krompir koje smo prethodno skuvali i štapnim mikserom dobro izmiksati i sipati vodu i promešati. Po želji začiniti i kuvati 15 minuta. Dekorisati sa poprženim kockicama od hleba i sa izrendanim parmezanom. Be Happy!!!





Нема коментара:

Постави коментар

Translate