Hozzávalok:
A kézmeleg tejet a cukorral elkeverem, majd hozzáadom az élesztőt. Meleg helyen hagyom felfutni. A lisztet, sót, sertészsirt, tojásokat egy tálba helyezem. A felfuttatott élesztőt a liszthez adagolom és egynemű tésztává dolgozom. Konyharuhával lefedem és hagyom duplájára kelni. A megkelt tésztát kinyújtom majd egy pohárral kiszagatom, (kb 80 korong). A közepére egy sajt kockát helyezek és gombócokat formázok. Egy sütőtepsit kibélelek egy sütőpapirral, majd a gombócokat fenyőfa alakban elrendezem. A tojást elkeverem pici tejjel és lekenyem a gombócokat majd megszórom sóval, szezámmaggal,.. A forró sütőben aranybarnára sütöm. Be Happy!!!
Potrebni sastojci:
- 500 g liszt
- 2 tojás
- 50 g sertészsir
- 1 friss élesztő
- 3 dcl tej
- csipet só
- 3 kanál cukor
- kedvenc sajt felkockázva (cheddar, trapista, ...)
- szezámmag, keménymag, só a megszoráshoz
- 1 tojás a megkenyéshez
A kézmeleg tejet a cukorral elkeverem, majd hozzáadom az élesztőt. Meleg helyen hagyom felfutni. A lisztet, sót, sertészsirt, tojásokat egy tálba helyezem. A felfuttatott élesztőt a liszthez adagolom és egynemű tésztává dolgozom. Konyharuhával lefedem és hagyom duplájára kelni. A megkelt tésztát kinyújtom majd egy pohárral kiszagatom, (kb 80 korong). A közepére egy sajt kockát helyezek és gombócokat formázok. Egy sütőtepsit kibélelek egy sütőpapirral, majd a gombócokat fenyőfa alakban elrendezem. A tojást elkeverem pici tejjel és lekenyem a gombócokat majd megszórom sóval, szezámmaggal,.. A forró sütőben aranybarnára sütöm. Be Happy!!!
Potrebni sastojci:
- 500 g brašna
- 2 jaja + 1 jaje za premazivanje
- 50 g masti
- 1 kvasac
- 3 dcl mleka
- 3 kašike šećera
- prstohvat soli
- omiljeni sir naseckan na kockice
- susam,kim, so
Нема коментара:
Постави коментар