Potrebni sastojci:
Hozzávalók:
- 1 pakovanje lisnatog testa (2 pravougaonika sadrži)
- 1 l mleka
- 5 jaja
- šećer po želji
- 1 puding od vanile
- 3 kašike gustina
- prstohvat soli
- 2 vanilin šećera
Razviti odmrznuto lisnato testo na dasci koje pospeti šećerom u prahu. Smestiti izmedju dva papira za pečenje i staviti izmedju dve tepsije (iste dimenzije) za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Staviti mleko da se zagreje. Razdvojiti žumanca od belanaca. Belanca ulupati u čvrst sneg. U drugu posudu staviti žumanca, šećer, vanilin šećer, gustin, prstohvat soli, puding od vanile u prahu i malo hladnog mleka. Sve pomešati (treba dobiti smesu bez grudvica) i sipati smesu u toplo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Zatim sa lepim pokretima dodati i čvrst ulupani sneg od belanaca i kada se ispečeno testo ohladi, filovati i seći na kocke. Praktično je iseći kocke od lisnatog testa i tako redjati na krem. Ostaviti na par sati u frižideru. Be Happy!!!
Hozzávalók:
- 2 téglalap leveles tészta
- 1 l tej
- 5 tojás
- cukor izlés szerint
- 2 csomag vaniliás cukor
- 1 vaniliás pudingpor
- 3 kanál kukoricakeményitő
- csipetnyi só
A lapokat kinyujtjuk porcukros sütőpapiron és egy sütőpapiros tepsire fektetem, majd sütőpapirral fedem és még egy tepsit teszek rájuk. Igy sütöm őket 25 percig. Az egyiket egyben hagytam, a másikat kisebb negyzetekre szeleteltem. A krémhez meglangyositom a tejet. Szétválasztom a tojásokat, a feherjét felverjük kemény habbá. Egy másik tálba sima krémet keverek a tojássárgákbol, vaniliás cukorbol, cukorbol, vaniliás pudingporbol, keményitöből és egy kevés hideg tejböl. Majd beleöntjük a meleg tejbe és forráspont alatt tartom , folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, amig be nem sűrűsödik. Langyosra hűtöm, majd ovatosan hozzáöntöm a tojásos vaniliáskrémhez. Az egyik lapra halmozom a krémet, majd a másik tésztalappal (vagyis a kisebb negyzetekkel) fedem. A hűtőbe helyezem néhány órára. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар