Potrebni sastojci:
Prvo oprati paradajz, preseći na pola pa jos na pola, tako da dobijete 4 kriške. Kašičicom izvaditi sredinu sa semenkama i poredjati na pleh koji je obložen sa papirom za pečenje. Pokriti gazom ili sa tilom zbog buba ili insekata. Ja sam koristila kišobran za hranu. Staviti na sunce i 2 dana ostaviti da se osuši. Ovo raditi kada je stvarno velika vrućina, ali ako ste počeli proces sušenja a ipak naišla kiša, ubaciti pleh sa paradajzom u rernu i dovršiti proces sušenja na 50 stepeni C, ne više. Redjati paradajz u teglu, ubaciti iseckani beli luk i začiniti po želji i preliti maslinovim uljem. Držati u frižideru 2 nedelje da paradajz poprimi začine i da omekša od ulja. Be Happy!!!
- veliki okrugli paradajz
- par čena belog luka
- so
- začini (origano, ruzmarin, majčina dušica...)
- maslinovo ulje
Prvo oprati paradajz, preseći na pola pa jos na pola, tako da dobijete 4 kriške. Kašičicom izvaditi sredinu sa semenkama i poredjati na pleh koji je obložen sa papirom za pečenje. Pokriti gazom ili sa tilom zbog buba ili insekata. Ja sam koristila kišobran za hranu. Staviti na sunce i 2 dana ostaviti da se osuši. Ovo raditi kada je stvarno velika vrućina, ali ako ste počeli proces sušenja a ipak naišla kiša, ubaciti pleh sa paradajzom u rernu i dovršiti proces sušenja na 50 stepeni C, ne više. Redjati paradajz u teglu, ubaciti iseckani beli luk i začiniti po želji i preliti maslinovim uljem. Držati u frižideru 2 nedelje da paradajz poprimi začine i da omekša od ulja. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар