Potrebni sastojci:
Za testo:
Testo:
Razdvojiti belanca od žumanca. Belanca izlupati u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Žumanca ,šećer, vanilin šećer dobro izmiksati i dodati brašno i čvrst sneg. Sjediniti laganim pokretima i u podmazanu formu za tortu staviti da se peče 200 stepeni 40 minuta.
Fil:
Jaja, šećer, brašno i mleko se sjedini i staviti na paru da se skuva u gustu kremu. Dodati kocke čokolade da se otopi i malo ohladiti kremu. Nakon toga dodati limunov sok i izrendanu koru kao i puter i mikserom lepo izmiksati da se dobije lepa penasta krema.
Hladno testo preseći 2 puta vodoravno tako da dobijete 3 jednaka dela. Filovati svaku koru i premazati i sa strane. Dekoracija po želji. Ostaviti tortu da prenoći. Be Happy!!!
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Tésztához:
Válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgáját. Habverővel tojásfehérjét a szilárd hóban egy csipet sót. A tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot és lisztet jól összekeverjük és hozzáadjuk a felvert habot. Tortaformába öntve tedd sütni 200 fokon 40 percig.
Krém:
A tojást, cukrot, lisztet és tejet egyesítjük, és göz felett sűrű krémé fözzük. A csokoládé kockákat is hozzáadjuk majd hadjuk hogy hüljön. Ezután adjuk hozzá a citromlevét és a reszelt héját majd a vajat és robotgép segitségével egy szép habos krémet kapjunk.
Amikor a tészta kihűlt, vízszintesen vágjuk 3 nagyjából egyenlő részre, és a lapok között kenjük meg a citromos krémmel, majd a kilsö részit is. Végül a tetejét díszítsük tetszés szerint. Rakjuk a tortát hűtőszekrénybe egy egész éjszakára, így könnyebben és szebben lehet majd szeletelni. Be Happy !!!
Za testo:
- 4 jaja
- 4 kašike brašna
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- pola praška za pecivo
- prstohvat soli.
- 2 jaja
- 1 limun (kora i sok)
- 6 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike mleka
- 125 g putera
- 2-3 kocke bele čokolade
Testo:
Razdvojiti belanca od žumanca. Belanca izlupati u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Žumanca ,šećer, vanilin šećer dobro izmiksati i dodati brašno i čvrst sneg. Sjediniti laganim pokretima i u podmazanu formu za tortu staviti da se peče 200 stepeni 40 minuta.
Fil:
Jaja, šećer, brašno i mleko se sjedini i staviti na paru da se skuva u gustu kremu. Dodati kocke čokolade da se otopi i malo ohladiti kremu. Nakon toga dodati limunov sok i izrendanu koru kao i puter i mikserom lepo izmiksati da se dobije lepa penasta krema.
Hladno testo preseći 2 puta vodoravno tako da dobijete 3 jednaka dela. Filovati svaku koru i premazati i sa strane. Dekoracija po želji. Ostaviti tortu da prenoći. Be Happy!!!
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
- 2 tojás
- 1 citrom (héja és leve)
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tej
- 125 g vaj
- 2-3 kocka fehér csokoládé
Tésztához:
Válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgáját. Habverővel tojásfehérjét a szilárd hóban egy csipet sót. A tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot és lisztet jól összekeverjük és hozzáadjuk a felvert habot. Tortaformába öntve tedd sütni 200 fokon 40 percig.
Krém:
A tojást, cukrot, lisztet és tejet egyesítjük, és göz felett sűrű krémé fözzük. A csokoládé kockákat is hozzáadjuk majd hadjuk hogy hüljön. Ezután adjuk hozzá a citromlevét és a reszelt héját majd a vajat és robotgép segitségével egy szép habos krémet kapjunk.
Amikor a tészta kihűlt, vízszintesen vágjuk 3 nagyjából egyenlő részre, és a lapok között kenjük meg a citromos krémmel, majd a kilsö részit is. Végül a tetejét díszítsük tetszés szerint. Rakjuk a tortát hűtőszekrénybe egy egész éjszakára, így könnyebben és szebben lehet majd szeletelni. Be Happy !!!
Нема коментара:
Постави коментар