Potrebni sastojci za testo:
Potrebni sastojci za fil:
Testo:
Prvo odvojiti belance od žumanca. Belanca izlupati u čvrst sneg, a žumanca penasto umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i kakaom. U ovo dodati brašno sa praškom za pecivo i posoliti. Nakon toga dodati i sneg i lagano sjediniti sa smesom. Staviti u podmazan i brašnom posut pleh i peći 180 stepeni oko 20 minuta.
Fil:
Mleko staviti da se kuva, a šećer i brašno sa par kašika mleka pomešati. Ovu smesu dodamo u mleko uz neprekidno mešanje će postati gust krem. Ostaviti da se malo ohladi. Krem miksati sa mikserom i polako dodavati margarin, limunov sok i koru od limuna. Ohladjeno testo preseći na tri dela, filovati kore i celu tortu spolja i ukrasiti po želji. Ostaviti jednu noć u frižideru. Be Happy!!!
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- pola kesice vanilin šećera
- pola kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 3 kašike brašna
- pola kafene kašike kakaa
Potrebni sastojci za fil:
- pola litara mleka
- 4 kašike brašna
- 4 kašike šećera
- 10 dkg margarin
- 1 limun (sok i izrendana kora)
Testo:
Prvo odvojiti belance od žumanca. Belanca izlupati u čvrst sneg, a žumanca penasto umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i kakaom. U ovo dodati brašno sa praškom za pecivo i posoliti. Nakon toga dodati i sneg i lagano sjediniti sa smesom. Staviti u podmazan i brašnom posut pleh i peći 180 stepeni oko 20 minuta.
Fil:
Mleko staviti da se kuva, a šećer i brašno sa par kašika mleka pomešati. Ovu smesu dodamo u mleko uz neprekidno mešanje će postati gust krem. Ostaviti da se malo ohladi. Krem miksati sa mikserom i polako dodavati margarin, limunov sok i koru od limuna. Ohladjeno testo preseći na tri dela, filovati kore i celu tortu spolja i ukrasiti po želji. Ostaviti jednu noć u frižideru. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар