- 2 szép alma
- fél citrom leve
- 1 csomag levelestészta
- 2 ek sárgabarack lekvár
- porcukor az almarózsák meghintéséhez
Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk és a vágott felületükkel lefelé a
vágódeszkára helyezve 2 mm vastagságú félkarikára szeleteljük.
A szeleteket tálba tesszük, ráfacsarjuk a citrusok levét és nyakon
öntjük forró vízzel, vagy bedobjuk a mikróba 2 percre. A lényeg, hogy
hajlíthatóra puhuljanak a szeletek.
A levelestésztát kiterítjük, kicsit nyújtunk rajta, hogy egészen vékony
legyen, majd a hosszabb oldala mentén 6 egyenlő csíkot vágunk belőle. A
csíkokat vékonyan megkenjük kevés vízzel kikevert lekvárral
A megpuhult almaszeleteket lecsepegtetjük és konyharuhára szedjük,
hogy szárazak legyenek. Mikrózott almáknál ez a lépés kihagyható, mert
nem lesz rajtuk felesleges nedvesség. A puha félkarikákat egymást kicsit
fedve a lekváros tésztacsíkokra pakoljuk úgy, hogy fél
centire lelógjanak a tészta pereméről.A tésztacsík alsó részét ráhajtjuk az almákra és az így kapott szalagot feltekerjük.
Нема коментара:
Постави коментар