Hozzávalók:
A margarint szétmorzsolni a liszttel. Hozzáadni a felfuttatott élesztőt és a sót. Fél órát hagyni pihenni. Addig a 2 tojásfehérjét villával felverni egy picit habosra, és hozzákeverni a 4 kk sót, liszttet és a vizzet. Kinyujtani a tésztát és perecszagatóval kiszagatni. Megkenni tojássárgájával és 180 fokon aranybarnára sütni. Majd a majdnem kész perecre 1 kk tenni a sós tojásfehérje habbol és visszatenni még 5 percre. Be Happy!!!
Potrebni sastojci:
Izmrviti margarin sa brašnom. Dodati narasli kvasac i prstohvat soli. Pomešati i dobiti prelepo testo i ostaviti da nadodje. Dotle belanca izmutiti sa viljuškom da bude penasto i dodati, 4 kašičice vode, brašna i soli. Naraslo testo razvući i uz pomoć modle za perece vaditi ih. Premazati žumancem i peći u rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Ali 5 minuta pre nego budu gotove, staviti preliv od belanaca i ostaviti još 5 minuta. Be Happy!!!
- 600 g liszt
- 250 g margarin
- 1 élesztő
- 1 dcl tej
- pici só
- 2 tojássárgája a kenyéshez
- 2 tojásfehérje a sós teteje
- 4 lapos kk só
- 4 lapos kk viz
- 4 lapos kk liszt
A margarint szétmorzsolni a liszttel. Hozzáadni a felfuttatott élesztőt és a sót. Fél órát hagyni pihenni. Addig a 2 tojásfehérjét villával felverni egy picit habosra, és hozzákeverni a 4 kk sót, liszttet és a vizzet. Kinyujtani a tésztát és perecszagatóval kiszagatni. Megkenni tojássárgájával és 180 fokon aranybarnára sütni. Majd a majdnem kész perecre 1 kk tenni a sós tojásfehérje habbol és visszatenni még 5 percre. Be Happy!!!
Potrebni sastojci:
- 600 g brašna
- 250 g margarina
- 1 kvasac
- 1 dcl mleka
- prstohvat soli
- 2 žumanca za premazivanje
- 2 belanca za preliv
- 4 kašičice soli
- 4 kašičice brašna
- 4 kašičice vode
Izmrviti margarin sa brašnom. Dodati narasli kvasac i prstohvat soli. Pomešati i dobiti prelepo testo i ostaviti da nadodje. Dotle belanca izmutiti sa viljuškom da bude penasto i dodati, 4 kašičice vode, brašna i soli. Naraslo testo razvući i uz pomoć modle za perece vaditi ih. Premazati žumancem i peći u rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Ali 5 minuta pre nego budu gotove, staviti preliv od belanaca i ostaviti još 5 minuta. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар