Powered By Blogger

недеља, 13. јануар 2019.

Almás pite (Pita sa jabukama)

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 tejföl
  • 1 tejfölös bögre cukor
  • 1 sütőpor
  • 1 margarin
  • pici só
  • 1 vaniliás cukor
  • annyi liszt hogy egy szép puha tésztát kapjunk
  • 5 reszelt alma
  • cukor és fahéj izlés szerint

A hozzávalókbol gyurunk egy szép puha tésztát, és a negyedét betesszük a hűtőbe, a többit meg pihentetjük fél órát. Majd kinyújtjuk kb fél cm és belehelyezük a formába. Én egy kerek pite formát használtam. A reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal izlés szerint és ráhelyezük a tésztára. Majd a negyed tésztát a hűtőböl kivéve ráreszeljük a reszelt almára. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Be Happy!!!




Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 pavlaka
  • 1 čaša pavlake šećera
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 margarin
  • brašno koliko je potrebno za jedno glatko testo
  • 5 izrendanih jabuka
  • šećer i cimet po želji

Potrebne sastojke pomešamo i dobićemo jedno glatko testo. Jednu četvrtinu stavimo u zamrzivač a ostalo ostavimo da odstoji pola sata. Razvučemo ovo testo na oko pola cm.,posle pola sata i stavimo u okruglu formu za pitu, ako ostane testo može se staviti u zamrzivač ili napraviti gurabije. Na testo smestimo izrendanu jabuku pomešanu sa cimetom i šećerom po želji. Izvadimo četvrtinu testa i izrendamo na jabuku. Pečemo na 200 stepeni oko pola sata. Be Happy!!!

Нема коментара:

Постави коментар

Translate