Hozzávalók:
A krémhez:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Ha lehűlt a tészta, akkor kinyújtjuk fél cm vastagra és karikákra szaggatjuk. Sütőpapirral bélelt tepsibe 180 fokon 5-6 perc alatt megsütjük. Ha a korongok széle elkezd pirulni akkor kész is. A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral egy lábosban összeforrósitjuk folyamatos és gyors kevergetés mellett. Ezután habbá verjük. majd a kihült korongokra adagoljuk. Mindegyik ishlerre rátesszük a tetejét, majd olvasztott csokoládéba mártjuk. Hagyjuk a csokit megdermedni rajta és hűtőbe pihentetni néhány órát. Be Happy!!!
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 porcukor
- vaniliás cukor
- 1 tojás sárgája
- pici citromhéj
A krémhez:
- 6 tojásfehérje
- cukor (a tojásfehérje súlyának kétszerese)
- 1-2 tábla jó minőségű csokoládé
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Ha lehűlt a tészta, akkor kinyújtjuk fél cm vastagra és karikákra szaggatjuk. Sütőpapirral bélelt tepsibe 180 fokon 5-6 perc alatt megsütjük. Ha a korongok széle elkezd pirulni akkor kész is. A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral egy lábosban összeforrósitjuk folyamatos és gyors kevergetés mellett. Ezután habbá verjük. majd a kihült korongokra adagoljuk. Mindegyik ishlerre rátesszük a tetejét, majd olvasztott csokoládéba mártjuk. Hagyjuk a csokit megdermedni rajta és hűtőbe pihentetni néhány órát. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар