Potrebni sastojci za koru(torta prečnika 17 cm):
Za sutlijaš:
Za preliv:
Za koru, otopiti puter i pomešati sa mlevenim keksom. Sipati u kalup i malo sa prstima utisnuti. Skuvati sutlijaš i malo ostaviti da se ohladi, potom listiće želatina potopiti u hladnu vodu i nabubreni želatin staviti u sutlijaš i pomešati. Staviti na koru i staviti u frižider da se hladi. Izblendati i skuvati maline sa šećerom,i kad se malo ohladi staviti nabubreni želatin i kad se stegne sutlijaš preliti i ostaviti da odstoji još 2 sata. Be Happy!!!
Hozzávalók (17 cm):
Tejberizshez:
Tetejéhez:
A tejberizst készitjük először, hűlnie kell. A darált kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük majd a formába nyomkodjuk. Ha a tejberizs kihült akkor a zselatinlapokat (ami hideg vizben ált) hozzáadjuk és elkeverjük. A keksz tetejére tesszük a tejberizst és a hütöbe rakjuk. A málnát 2 kanál cukorral megszórtam és egy edénybe felmelegitettem és botmixerrel pépesitettem, majd egy szitán átengettem hogy megszabaduljak a magoktol és elkeverem a megdermet zselatinlapot.. Majd a kihült tejberizsre kell önteni és hagyni min. 2 órát. Be Happy!!!
- 200 g mlevenog keksa
- 50 g putera
Za sutlijaš:
- 150 g pirinča
- 300 g mleka
- šećer po ukusu
- 2 listića želatina
Za preliv:
- 250 g ispasirane maline sa štapnim mikserom
- maline za dekoraciju
- 2 kašike šećera
- 1 listić želatina
Za koru, otopiti puter i pomešati sa mlevenim keksom. Sipati u kalup i malo sa prstima utisnuti. Skuvati sutlijaš i malo ostaviti da se ohladi, potom listiće želatina potopiti u hladnu vodu i nabubreni želatin staviti u sutlijaš i pomešati. Staviti na koru i staviti u frižider da se hladi. Izblendati i skuvati maline sa šećerom,i kad se malo ohladi staviti nabubreni želatin i kad se stegne sutlijaš preliti i ostaviti da odstoji još 2 sata. Be Happy!!!
Hozzávalók (17 cm):
Tejberizshez:
- 150 g rizs
- 300 g tej
- cukor izlés szerint
- 2 lapzselatin
Tetejéhez:
- 250 g málnapüré
- málna a dekorációhoz
- cukor izlés szerint
- 1 lapzselatin
A tejberizst készitjük először, hűlnie kell. A darált kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük majd a formába nyomkodjuk. Ha a tejberizs kihült akkor a zselatinlapokat (ami hideg vizben ált) hozzáadjuk és elkeverjük. A keksz tetejére tesszük a tejberizst és a hütöbe rakjuk. A málnát 2 kanál cukorral megszórtam és egy edénybe felmelegitettem és botmixerrel pépesitettem, majd egy szitán átengettem hogy megszabaduljak a magoktol és elkeverem a megdermet zselatinlapot.. Majd a kihült tejberizsre kell önteni és hagyni min. 2 órát. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар