Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 2-3 kanál tejföl
- 1 élesztő
- fél kk só
- 2 kanál cukor
- fél dl tej
Máktöltelék:
- 25 dkg darált mák
- 14 dkg cukor
- 1.5 dl tej
- 6 dkg margarin
Túrótöltelék:
- 25 dkg túró
- 12 dkg cukor
- 3 dkg cukor a fehérjébe
- 2 tojássárgája
- 3 tojásfehérje
- 3 kanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaniliás pudingpor
A lisztet, a sót, a margarint, a tojássárgájákat elkezdjük összegyúrni. Meglocsoljuk a felfutott élesztős tejjel, hozzáadjuk a tejfölt, és jól kigyúrjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Máktöltelék
A margarint felolvasztjuk a tejben, s amikor forrni kezd a keverék, beleöntjük a porcukorral kevert mákot. Folyamatosan kevergetve két percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Kenhető krémet kell kapjunk.
Túrótöltelék
A túróréteghez összekeverjük a túrót, a 12 dkg cukrot, a tojássárgájákat, a tejfölt, a rezselt citromhéjat, citromlét és a pudingport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuka 3 dkg cukrot, és azzal egy ideig tovább keverjük, így szép kemény lesz. Óvatosan a túrókrémhez elegyítjük.
A megkelt tésztát sütőpapíron kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, és villával megszurkáljuk.
A máktölteléket nagykanállal kupacokban a tésztára halmozzuk, majd bevizezett tenyérrel egyenletesre nyomkodjuk. Ennek tetrjére simogatjuk a túrós krémet. Előmelegített 180 fokos sütőben durván háromnegyed óra alatt megsütjük. Be Happy!!!
A máktölteléket nagykanállal kupacokban a tésztára halmozzuk, majd bevizezett tenyérrel egyenletesre nyomkodjuk. Ennek tetrjére simogatjuk a túrós krémet. Előmelegített 180 fokos sütőben durván háromnegyed óra alatt megsütjük. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар