Hozzávalók:
Krémhez:
A lisztet a porcukorral elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne.Majd szétválasztjuk a maszát 2 részre és hozzáadjuk a tojássárgákat és az egyikhez a vaniliát a másikhoz meg a kakaóport. Ha kész, foliába csomagoljuk és fél órára a hütöbe tesszük. Lisztezett felületen kinyújtjuk 5 mm vastagra és korongokat szaggatunk majd a sütöpapirral kibélelt tepsire tesszük. Kiszúroval dekorálhatjuk és 180 fokon 12-14 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihülni. A krémet a vaj nélkül göz felet megfözzük majd ha kihül a vajat hozzaadjuk és habosra kikeverjük. Két külömbözö szinü korongot a krém segitségével összeragasztjuk. Be Happy!!!
- 35 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. vaniliás cukor
- csipet só
- 2 tojássárgája
- 1,5 ek kakaópor
Krémhez:
- 1 kanál tej
- 1 kanál liszt
- 1 tojás
- 3 kanál cukor
- 50 g csoki
- 30 g vaj
A lisztet a porcukorral elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne.Majd szétválasztjuk a maszát 2 részre és hozzáadjuk a tojássárgákat és az egyikhez a vaniliát a másikhoz meg a kakaóport. Ha kész, foliába csomagoljuk és fél órára a hütöbe tesszük. Lisztezett felületen kinyújtjuk 5 mm vastagra és korongokat szaggatunk majd a sütöpapirral kibélelt tepsire tesszük. Kiszúroval dekorálhatjuk és 180 fokon 12-14 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihülni. A krémet a vaj nélkül göz felet megfözzük majd ha kihül a vajat hozzaadjuk és habosra kikeverjük. Két külömbözö szinü korongot a krém segitségével összeragasztjuk. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар