Hozzávalok:
- 6 tojás fehérje
- 380 g cukor és porcukor
- 1 ek ecet
- csipet só
- 1 tojás
- 1 kanál tej
- 3 kanál cukor
- 2 kanál kukoricakeményitő
- 5 dkg főzőcsoki
- 5 dkg vaj
Kezdjük el verni a tojás fehérjét kézi elektromos habverővel. Amikor már kemény habot kapunk, adjuk hozzá az ecetet, a habot folyamatosan verjük, és kb. fél percenként adagoljuk bele a cukrot. Ragacsos és nagyon tömör kell lennie. Ebből az adagból lehet két nagyobb habcsóktortát készíteni. Sütőpapírra halmozzuk rá a habcsókot kör alakúra. A kör közepe mélyüljön kicsit. 130 fokos előmelegített sütőbe tegyük be a tortákat. Majd ha bent vannak a torták akkor csavarjuk le 50 fokra és száritjuk 90 percig. A Pavlova akkor jó, ha a külseje ropogós, a belseje krémesen lágy.
A krém- gőz felet sűrű krémet fözünk a hozzávalókbol a vaj kivételével. Ha kihül a krém hozzákeverjük a vajat ami még finomabá teszi a krémet. Be Happy!!!
Pavlova torta
Potrebno je:
Za fil:
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
- 3 kašike šećera
- 2 kašike gustina (kukuruznog skroba)
- 5 dkg crne čokolade
- 5 dkg putera
Нема коментара:
Постави коментар